Planera din flytt och jämför priser.

Få offerter från kontrollerade och betygsatta flyttfirmor. Jämför priser från vårt omfattande partnernätverk

Boka nu
Snabbt

Få kostnadsfria flyttofferter på mindre än 3 minuter

Professionellt

Ta del av vårt professionella nätverk av flyttfirmor

Kostnadseffektivt

Spara upp till 60% av flyttkostnaden

Gratis

100% kostnadsfritt, inga förpliktelser

Flytthjälp - allt du behöver veta inför din flytt

Att hitta sådan flytthjälp som passar de egna behoven och önskemålen är en av de viktigaste förutsättningarna för en lyckad flytt. Men hur ska du då göra för att hitta högklassig flytthjälp som inte tär på plånboken? Vad kostar flytthjälp, vilka frågor ska du ställa dig innan du bokar och hur kan vi på dinflytt.se hjälpa dig i letandet efter den perfekta flyttfirman? Bland annat de här frågorna diskuterar vi nedan.

Vad ingår i flytthjälp?

Vilka tjänster som ingår i din flyttoffert beror på vilken flyttfirma du anlitar. Den enklaste formen av flytthjälp brukar innefatta bärhjälp, lastning- och avlastning och transport, men flyttfirmor erbjuder vanligen ett flertal tilläggstjänster, exempelvis:

 • Packning och uppackning
 • Nedmontering och montering av möbler
 • Flyttstädning
 • Mellanlagring
 • Försäljning eller uthyrning av flyttkartonger
 • Flytt av tunga föremål, exempelvis arkiv- och kassaskåp eller piano
 • Uppsättning och nedtagning av tavlor och gardiner
 • Bortforsling av skräp och avfall
 • Installation av teknisk utrustning

Vad kostar flytthjälp?

Som vi beskrivit ovan har du möjlighet att boka en helhets- eller dellösning för din flytt. Priset på flytthjälpen styrs i hög grad av dina egna behov och preferenser - ju fler moment du är beredd att sköta själv, desto mindre betalar du. Samtidigt är det värt att beakta att exempelvis flyttstädning, packning och uppackning samt monteringstjänster innefattas av rutavdraget, vilket betyder att du i praktiken betalar cirka hälften mindre för dem än normalpris.

 • Distans. Utöver tilläggstjänster påverkas priset självfallet av avståndet till ditt nya hem - en flytt mellan Göteborg och Stockholm kommer inte överraskande att vara dyrare än en flytt mellan exempelvis Malmö och Lund.
 • Säsong. Vidare avspeglar sig säsong och trender i priset på flytthjälp - augusti och september är månader under vilka särskilt många vill flytta, vilket många flyttfirmor också beaktar i sin prissättning. Om din tidsplan tillåter ska du alltså gärna välja en mindre livlig månad för din flytt.
 • Veckodag. Tänk också på att flyttar under veckan ofta är billigare än under helger, även om variation mellan flyttfirmor förekommer.
 • Volym. Flyttar du från villa på 100 eller en etta på 20 kvadratmeter? Omfattningen av ditt flyttlass är ytterligare en faktor som styr priset på flytthjälp.

Fördelar med professionell flytthjälp

Att flytta själv kan tänkas lätt - det handlar ju bara om några kartonger, en säng, ett bord, några stolar och en hylla, en lampa och de där fåtöljerna som står på vinden … plus lite till. Det vanligaste misstaget vi gör när vi ska flytta är att underskatta - inte bara mängden möbler och prylar, utan också deras tyngd och längden på flytten. Utifrån de underskattade uppskattningarna är det lätt att komma fram till att professionell flytthjälp inte behövs - för att ångra beslutet senare. Allra senast när du befinner dig mitt i trappan i sällskap av ett massivt skåp som vägrar att rymmas och dina vänner väntar sig att du har lösningen kryper tanken på att flytten kanske kunde ha ordnats annorlunda fram.

Nu vill vi inte påstå att alla flyttar nödvändigtvis kräver proffshjälp - men det här alternativet brukar vara det säkraste om du vill ha en snabb och bekväm flytt. Om många tunga och skrymmande föremål ingår i ditt bohag aktualiseras också vissa säkerhetsrisker, alltså ska du gärna stå över uppdraget och låta det skötas av ett expertteam.

Innan du anlitar flytthjälp

Om du bestämmer dig för att boka en flyttfirma som flytthjälp finns det vissa saker du kan göra för att säkerställa att firman passar just dig och dina flyttbehov. Be om rekommendationer från vänner och bekanta och kolla upp recensioner på nätet. Om du vill spara tid och få offerter enbart från kvalificerade flyttfirmor rekommenderar vi vår jämförelsetjänst här på dinflytt.se.

Hur fungerar vår tjänst i praktiken?

 • Uppge några detaljer om din flytt: vart du flyttar, antal kvadratmeter på din bostad och önskat flyttdatum.
 • Se fram emot upp till sex flyttofferter från högklassiga flyttfirmor inom loppet av några minuter. Flyttfirmorna är en del av vårt omsorgsfullt uppbyggda partnernätverk, varifrån vi tar fram de firmor som bäst matchar dina kriterier.
 • Ta en titt på dina offerter och boka din flytt om du är nöjd.

När du jämför flyttfirmor med dinflytt.se för att hitta den bästa flytthjälpen för dig behöver du inte vara rädd för att kostnader ska uppkomma - att använda dinflytt.se är gratis och du binder dig inte vid att boka. Att hitta professionellt flytthjälp har aldrig varit enklare!

4 frågor att besvara innan du bokar flytthjälp

 • Ta en titt på din bostad: har du ett stort antal ägodelar och/eller många tunga föremål? Om svaret är ja, är flytthjälp med en flyttfirma förmodligen det bästa alternativet.
 • Finns det uppgifter du vill sköta själv, såsom flyttstädning, eller vill du boka alla tjänster med samma firma?
 • Är det viktigt för dig att flytta på ett visst datum eller har du möjlighet att vara flexibel? Att flytta under lågsäsong på en veckodag brukar vara skonsammare för plånboken.
 • Är du berättigad till rutavdrag - alternativt - har du rutavdrag kvar att utnyttja om du redan köpt andra rut-tjänster?

När du fått klarhet i de här frågorna är det betydligt enklare för dig att hitta lämplig flytthjälp till ett rimligt pris. Vi önskar dig en lyckad flytt!

1
Skicka din förfrågan helt utan kostnad
2
Erhåll erbjudanden från upp till sex flyttfirmor.
3
Välj själv den offert som bäst passar dig och dina behov.